Ajankohtaista

Kiitoon kaksi uutta jäsentä

Kevään jäsenkokouksessa 2020 hyväksyttiin kaksi uutta osuuskunnan jäsentä. Minna M. Eloranta on kulttuurituottaja, yhteisötaiteilija, opettaja ja kuvataiteilija. Anne Välinoro on kulttuuritoimittaja ja kulttuuritoimija, ohjaaja-käsikirjoittaja ja kriitikko. Heidän laajemmat esittelynsä julkaistaan lähiaikoina uudistetuilla sivullamme.

Tulossa Festina Lente – hitauden sietämätön keveys

Ensi syksynä käynnistyy Taiteen edistämiskeskuksen tuella ja Tampereen kaupungin kanssa Festina Lente-projekti. Siinä yhdistyvät tanssi, esineteatteri ja valokuvaus. Kiidon taiteellinen työryhmä tuo näkyväksi yhteiskunnassamme vallitsevan liiallisen kiireen ja pakkotahtisuuden yhdessä ikäihmisten kanssa tamperelaisissa palvelukeskuksissa ja ympäristössämme.
Projektin aloittaminen on mahdollista heti kun hallituksen ja viranomaisten säännöt sen sallivat.

”Muutamme hitauden taiteeksi, annamme itsellemme aikaa tuntea ja nauttia hetkestä, sekä tarttua siihen.” Projektin
toteuttavat yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläinen, valokuvaaja Susanna Lyly ja teatteriohjaaja Jyrki Tamminen.

Kontukotiin valittiin kaksi Kiidon taidevierailuesitystä

Tampereella toimiva Kontukoti halusi tukea kulttuuritoimijoita. Keväällä järjestetystä Konnun ”kulttuurilahjakorteista” tulivat valituiksi kaksi Kiidon esittävän taiteen ehdotusta: Anna-Liisa Tarvaisen musiikillinen varjoteatteriesitys ”Elo ihmisen” ja Jyrki Tammisen suunnittelema Huoneteatteriesitys ”Pöytä on jo katettu”.
Esitykset toteutetaan heti kun Kontukoti voi jälleen avata ovensa esiintyville taiteilijoille ja asukkaiden kohtaamiselle. Kulttuuriosuuskunta Kiito kiittää Kontukotia tuesta.