Arttu Haapalainen

ARTTU HAAPALAINEN

Olen 39-vuotias soveltavan teatterin ja yleisötyön tekijä ja tuottaja, koulutukseltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja.

Minusta parasta työssäni on se, että soveltavaa teatteria voi tehdä kaikenlaisten ihmisten kanssa. On hienoa saada olla vuorovaikutuksessa: toimia, luoda ja ajatella yhdessä monenlaisten ryhmien kanssa – samalla omakin ajattelu (toivottavasti) laajenee.

Tähän mennessä olen saanut soveltaa omaa osaamistani erilaisissa projekteissa mm. pitkäaikaistyöttömien, paikallispoliitikkojen, ikäihmisten ja monenlaisten työpaikkojen henkilöstöjen kanssa.

Olen tehnyt, suunnitellut, tuottanut ja mallintanut yleisötyötä Suomen Kansallisoopperassa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksen Ylös – ammattiteattereiden yleisötyön kehittäminen -hankkeessa ja toiminut yleisötyön kouluttajana useissa organisaatioissa. 2012 – 2013 työskentelin Tutkivan teatterityön keskuksen Voimaa taiteesta -hankkeessa, jossa pyrittiin edistämään taiteen soveltavien menetelmien käyttöä hyvinvointialalla.

Tällä hetkellä  työskentelen taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan aluetoimipisteessä, mutta voin lämmöllä suositella Kiidon kollegoitani!