Elina Niiranen

ELINA NIIRANEN

Olen musiikkiin, erityisesti kansanmusiikkiin perehtynyt kouluttaja, esiintyjä ja kirjoittaja.  Työskentelymuotojani ovat työpajat, luennot ja soiton sekä laulun opettaminen. Myös vanhuksille ja lapsille suunnatut virikkeelliset musiikkituokiot kuuluvat ammattitaitooni.

Olen väitellyt tohtoriksi musiikintutkimuksen alalta vuonna 2013. Aiemmin olen opettanut muun muassa Kokkolan konservatoriossa, Tampereen yliopistossa ja Seinäjoella Rytmi-instituutissa sekä Rytmi-musiikin maisterikoulutuksessa. Olen toiminut kansanmuusikkona Kuhmon musiikkiopiston projektissa, jossa kerättiin ja elvytettiin kansanmusiikkia. Instrumenttejani ovat 2-rivinen haitari, 10-kielinen kannel, afrikkalainen ksylofoni ja sormipiano sekä skandinaavinen pitkähuilu, sähköbasso ja laulu.

Olen työskennellyt myös toimittajana: kirjoittanut uutisia, reportaaseja sekä konsertti- ja levyarvosteluja sanomalehtiin. Levy- ja konserttiarvostelujani sekä muita lehtijuttujani on ilmestynyt Ilkan kulttuurisivuilla, Länsi Uusimaassa, Porvoon Sanomissa, Savon Sanomissa ja Tuusulan Kellokkaassa.

Olen kouluttautunut myös luovan kirjoittamisen alalla käymällä kolmivuotisen Viita-akatemian kirjoittajakoulun Tampereella. Kouluttajana olen kiinnostunut yhdistämään kirjoittamista ja musiikkia sekä kirjoittamista ja kansanperinnettä.

Ota yhteyttä!

Elina Niiranen, p. 0400 270 596, elina (at) kiito.fi

TUTUSTU MUIHIN KIITOLAISIIN!

 

Tallenna