Vanikan palat

Vanikan palat

 

Finlandia-palkittu kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen varttui Oulun kasarmilla yksinhuoltajaisän ja verilettujen kanssa. Aikuisiällään hän on pukenut herkän ja taiteellisen pojan havainnot viisiosaiseksi kirjasarjaksi (Vanikan palat, Toiset kengät, Kuperat ja koverat, Taivaanvartijat ja Elohopea). Nyt niistä ensimmäinen, Vanikan palat (2004), on tilattavissa teatteriesityksenä.

Vanikan paloissa päähenkilö Anteroa ja lähes kymmentä muuta roolia esittää näyttelijä ja Kangasalan Pikkuteatterin ohjaaja Mika Eerola. Näytelmän on ohjannut Jyrki Tamminen. Näyttämösovituksen Väisäsen kirjan pohjalta on tehnyt toimittaja ja teatterikriitikko Anne Välinoro. Musiikin on säveltänyt Radio Classicin päätoimittaja ja muusikko Mika Lintu.

Aiemminkin yhdessä teatterin parissa työskennelleet Tamminen ja Välinoro lumoutuivat Väisäsen tavasta luoda kuvia sanojen avulla. Tuon kielen oli pakko päästä kuviksi myös teatterin lavalle. Tästä syntyi 45-minuuttinen esitys Vanikan palat. Äitinsä menettänyt taiteilijanalku joutuu puremaan kovaa armeijan näkkileipää, vanikkaa, mutta siitä huolimatta hän näkee kauneutta arkisissa asioissa.

Kesto: 45 min.
Hinta: 850€/esitys (Alv 0%) Pirkanmaan alueella hintaan sisältyy matkakustannukset. Muualle Suomeen lisätään matkakustannukset kulujen mukaan. Kysy myös useamman esityksen pakettia! Suositusikäraja 15 v.

Lisätietoja: vanikanpalat (at) gmail.com
https://fi-fi.facebook.com/vanikanpalat/