Hoiva- ja hoitoalalle

HOIVA- JA HOITOALALLE

Soveltavan taiteen käyttö lisääntyy hoiva- ja hoitoalalla koko ajan. Taiteen keinoin voidaan luoda esim. laitosten asiakkaiden arkeen aitoja kohtaamisia, virkistää, innostaa ja liikuttaa. Työskentely hoiva- ja hoitoalalla saa voimansa siitä, että toiminnan ohjaajat kohtaavat osallistujat ilman roolia nähden ihmisen ihmisenä. Toiminta on useimmiten kaikille osapuolille hauskaa ja antoisaa.

Kiidon projekteissa osallistujat pääsevät itse tekemään taidetta ja saamaan onnistumisen kokemuksia. Me uskomme, että taide – ja taiteen tekeminen – kuuluvat kaikille!


Tällä hetkellä käynnissä:

LIIKAHDUS® – LUOVAA LIIKEILMAISUA ERITYISRYHMILLE

Liikahdus erityisryhmille on Liisa Jaakonahon kehittämä luovan liikeilmaisun menetelmä, jossa sovelletaan tanssi- ja liiketerapian, liikeimprovisaation ja teatteri-ilmaisun työskentelytapoja. Keskeisiä tavoitteita menetelmässä ovat osallistujien kohtaaminen yksilöinä ja rohkaiseminen omaan liikeilmaisuun, turvallinen ilmapiiri ja ryhmäprosessi, vuorovaikutus, kokonaisvaltainen kehollisuus, liikkumisen ilo sekä huumori ja leikki.

”Tää on ollut tosi mukavaa ja kivaa. Oon tykänny tehdä noita liikkeitä. Oon saanut näyttää oman liikkeen. Muutenkin tää on paras Liikahdus-ryhmä ja paras vetäjä.” (Palaute Liikahdus-ryhmän osallistujalta Rinnekoti-Säätiön toimintakeskuksessa)

LUE LISÄÄ LIIKAHDUKSESTA

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Liisa Jaakonaho, puh. 044 262 4610, liisa (at) kiito.fi


ANIMOINTI KUULUU KAIKILLE!

Erityisalaani ovat animoinnin eli elollistamisen muodot, jotka eivät perustu nuken, esineen tai kuvan liikutteluun. Tällainen orientaatio tarjoaa uutta tietoa ja käytännön työvälineitä muun muassa niille, jotka jo käyttävät tai olisivat kiinnostuneita käyttämään nukke- tai esineilmaisua omassa työssään esimerkiksi erityisryhmien kanssa.

Animointi kuuluu kaikille! -niminen johdantoluento valottaa elottoman esineen elollistamista kulttuurisena ilmiönä ja samalla tuo sen niidenkin ihmisten ulottuville, jotka eivät – syystä tai toisesta – tähtää klassisen nukketeatterin virtuoosimaiseen nukenkäsittelyyn.

Teoreettinen luento-opetukseni voi sisältää myös alan terminologiaa, animoinnin filosofiaa tai vaikkapa esitysanalyysin perusteita – halutusta painotuksesta riippuen.

Opetan myös käytännön nukke- ja esineteatteria (käsikirjoitus, ohjaus, esityskonsepti, esineen animointi, esityksen visuaalinen ilmaisu). Työpajoissani keskitytään esineen tai nuken elollistamiseen kokemuksellisuuden näkökulmasta. Minulla on opettajan pedagoginen pätevyys ja opetuskokemusta niin lasten kuin aikuistenkin parissa yli 20 vuoden ajalta. Opetuskieleni voi olla myös englanti

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Kati Andrianov, puh. 040 586 1967, kati (at) kiito.fi


MUISTITAULU – tuettua valokuvausta ja soveltavaa teatteria ikäihmisille

Muistitaulu-toiminnassa ikäihmiset laativat itselleen tärkeistä asioista omaa sisäistä elämäänsä kuvaavat muistitaulut. Niihin yhdistetään sekä osallistujien projektissa itse ottamia valokuvia, että heidän vanhoja valokuviaan. Osallistujien kanssa käsitellään valokuvien synnyttämiä muistoja ja tunteita soveltavan teatterin osallistavien menetelmien avulla. Muistitaulu-toiminta toimii ikäihmisen muistin tukena ja säilyttäjänä ja elämää aktivoivana asiana.

Lue lisää!

Lisätiedot: Susanna Lyly, p. 044 076 1801, susanna (at) kiito.fi


VAIN RAKKAUDESTA 2

Muistisairautta ja omaishoitajuutta käsittelevä tanssiteos ”Vain rakkaudesta 2” toteutetaan yhteistyössä Kiidon, Sivuun Ensemblen ja Muistiliiton kanssa..

Lue lisää!

Lisätiedot: Ninni Perko, p. 050 404 3255 , ninni (at) kiito.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *