Latokartano Story

hyppyLATOKARTANO STORY

Eestiläiset ja kantasuomalaiset nuoret tekivät esityksen ennakkoluuloista ja ystävyydestä
- Latokartano Story saa ensi-iltansa Annantalossa 7.2.2014

Latokartanon koulun 5.–6.-luokkalaisista varhaisnuorista koostuva ryhmä on tehnyt tanssiteatteriesityksen Latokartano Story – Seynabou ja Romet yhdessä koreografi, tanssinopettaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja Ninni Perkon (Sivuun Ensemble ja Kulttuuriosuuskunta Kiito) ja nuoriso-ohjaaja Salla Saariston (Helsingin kaupunki, nuorisoasiainkeskus) kanssa. Esitys pohjautuu nuorten omassa arjessa tekemiin havaintoihin eestiläisten ja kantasuomalaisten kohtaamisesta ja rinnakkain elosta. Esityksen tekemisen kautta on ryhmässä käsitelty mm. ennakkoluuloja, väkivaltaa ja sitoutumisen vaikeutta sekä ystävyyttä, anteeksiantoa ja sovintoa. Kehystarinana toimii Shakespearin Romeo ja Julia, jonka Jerome Robbins päivitti aikalaistarinaksi vuonna 1957. West Side Storyn tematiikka elää vahvana eriarvoistuvassa ja monikulttuurisessa Suomessa tänäänkin.

Esitykseen johtaneen prosessin taustalla ovat Helsingin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman mukaiset tavoitteet lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamisesta. Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, liikuntavirasto, nuorisoasiainkeskus ja opetusvirasto käynnistivät yhteistyössä tanssiteatterikerhon Latokartanon liikuntahallissa. Tavoitteena oli tarjota matalalla kynnyksellä mielekästä tekemistä sellaisille nuorille, jotka eivät välttämättä muuten lähtisi harrastamaan tanssia tai teatteria.

Ryhmällä on takana syyslukukauden kestänyt yhteisöllinen prosessi, jossa ryhmän jokainen jäsen on päässyt vaikuttamaan muun muassa esityksen käsikirjoitukseen, koreografiaan ja puvustukseen. Prosessi on tarjonnut nuorille tilaa ylittää itsensä ja vahvistaa omaa itsetuntoa. Monitaiteellisissa projektissa nuorten erilaiset vahvuudet pääsevät esille ja he saavat osaamisensa kautta myös ryhmän hyväksynnän.

Latokartano on Viikin kyljessä sijaitseva voimakkaasti kasvava alue, jonka yhtenäisessä peruskoulussa on n. 700 oppilasta 1.-9. luokilla. Koulussa on myös erityisluokkia, valmistavaa opetusta ja kaksikielistä suomi–viro-opetusta.

Latokartano Storyn työryhmä toivottaa median tervetulleeksi Annantalon esityksiin!

Aika: pe 7.2. klo 18.30 tai la 8.2. klo 14

Kesto: n. 30 minuuttia

Paikka: Annantalo (Annankatu 30)

Paikkavaraukset: annantalo.teatterikasvatus(at)hel.fi

Annantalon esitysten jälkeen Latokartano Story esitetään vielä Latokartanon koulussa ystävänpäiväviikolla. Osallistumisesta tähän esitykseen tai ryhmän tapaamisesta muuten (esim. harjoituksissa), voi sopia Ninni Perkon kanssa, ninni.perko(at)sivuun.net tai 050 404 3255.