Liikahdus – luovaa liikeilmaisua

liikahdus2

LIIKAHDUS® – LUOVAA LIIKEILMAISUA ERITYISRYHMILLE

Liikahdus erityisryhmille on Liisa Jaakonahon kehittämä luovan liikeilmaisun menetelmä, jossa sovelletaan tanssi- ja liiketerapian, liikeimprovisaation ja teatteri-ilmaisun työskentelytapoja. Keskeisiä tavoitteita menetelmässä ovat osallistujien kohtaaminen yksilöinä ja rohkaiseminen omaan liikeilmaisuun, turvallinen ilmapiiri ja ryhmäprosessi, vuorovaikutus, kokonaisvaltainen kehollisuus, liikkumisen ilo sekä huumori ja leikki.

”Tää on ollut tosi mukavaa ja kivaa. Oon tykänny tehdä noita liikkeitä. Oon saanut näyttää oman liikkeen. Muutenkin tää on paras Liikahdus-ryhmä ja paras vetäjä.” (Palaute Liikahdus-ryhmän osallistujalta Rinnekoti-Säätiön toimintakeskuksessa)

LIIKAHDUS® ERITYISILLE

Luovan liikeilmaisun ryhmät ja työpajat, tilattavissa erityistä tukea tarvitsevien (esim. kehitysvammaisten) henkilöiden palveluihin.

Luova liikeilmaisu soveltuu erityistä tukea tarvitseville henkilöille hyvin, sillä sen kautta he voivat ilmaista itseään omilla tavoillaan ja omien kykyjensä mukaan, myös ei-kielellisesti. Liikahdus®-ryhmässä he voivat saada kokemuksen nähdyksi, kuulluiksi ja hyväksytyiksi tulemisesta omana itsenään. Ryhmä innostaa osallistujia liikkumaan ja siten madaltaa kynnystä omasta terveydestä huolehtimiseen liikunnan keinoin. Luovan liikkeen keinoin voi kehittää kehonhahmotusta ja koordinaatiota, vuorovaikutustaitoja, kognitiivisia taitoja, luovuutta, itsetuntemusta ja itsetuntoa.

LIIKAHDUS® IKÄÄNTYNEILLE

Luovan liikeilmaisun ryhmät ja työpajat ikäihmisille, tilattavissa esim. hoivakoteihin ja palvelukeskuksiin.

Liikahdus ikääntyneille on pehmeää liikuntaa, joka auttaa ylläpitämään toimintakykyä. Ryhmässä voi myös käsitellä tunteita ja muistoja turvallisessa ympäristössä sekä tulla kuulluksi ja nähdyksi yksilönä, omana itsenään. Luova liike antaa mahdollisuuden ei-kielelliseen vuorovaikutukseen, jonka kautta voidaan olla kontaktissa silloinkin, kun sanallinen vuorovaikutus on haastavaa tai mahdotonta.

Osallistujien erityistarpeet ja toiveet otetaan huomioon ohjauksessa. Liikuntarajoitteet eivät estä osallistumista ryhmään – liikkua voi myös istualtaan!

LIIKAHDUS® LAPSILLE

Luovan liikeilmaisun työpajat tilattavissa kouluihin ja päiväkoteihin. Myös erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Liikahdus-luova liikeilmaisu soveltuu 3-12v. lapsille kokonaisvaltaisen kasvatuksen ja opetuksen osaksi. Lapsille liikeilmaisu on luontevaa, sillä liike on ensimmäinen kieli, jonka opimme. Aivotkin kehittyvät liikkeen kautta!

Liikahdus-työpajassa herätellään mielikuvitusta ja oppimisen iloa liikkuen ja leikkien. Luovan liikkeen keinoin voi kehittää kehonhahmotusta ja koordinaatiota, vuorovaikutustaitoja, kognitiivisia taitoja, luovuutta, itsetuntemusta ja itsetuntoa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Liisa Jaakonaho, puh. 044 262 4610, liisa (at) kiito.fi

LUE LISÄÄ LIIKAHDUKSESTA

TAKAISIN ETUSIVULLE