Sinun tähtesi – työpajat vanhustyön ammattilaisille

Sinun tähtesi – taide vanhustyön hyvinvoinnin työparina

Työpajoja, koulutusta, taidekohtaamisia ja työnohjausta

Haluaisitteko tarjota asiakkaillenne taiteen monipuolista toimintaa heidän arkeensa? Kulttuuriosuuskunta Kiidolla on vahva kokemus vanhustyön parissa toteutetuista taidetyöstä. Tampereen kaupungin vanhustyön ja kotipalvelun kanssa yhteistyössä olemme toteuttaneet Sinun Tähtesi – kulttuurikioskitoimintaa asiakaslähtöisesti.

Meillä on tarjota matalan kynnyksen taidetoimintaa ikäihmisille, jota kiidämme paikan päälle toteuttamaan.

Perusajatus

Sinun tähtesi – kulttuurikioskin ideana on toteuttaa ikäihmisten omaan elämäntilanteeseen sopivaa taidetta arjen ympäristössä, ottaen huomioon asiakkaan valmiudet ja toiveet. Lähtökohtana on ymmärrys asiakkaan elämäntilanteesta ja tarpeista.

Koulutusta aistit avoimina
Koulutuksessa ja työpajoissa jaamme kokemuksia aiemmin toteuttamistamme taidehankkeista ikäihmisten kanssa ja kokeilemme
työntekijöiden kanssa soveltavia menetelmiä käytännön harjoitteiden avulla. Haluamme antaa avoimen tilan hoitohenkilökunnalle pohtia kulttuurityön mahdollisuuksia omassa työssä ja antaa eväitä sen toteuttamiseen.

Kouluttajina ja kulttuurikioskin työryhmään kuuluvat teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Raili Heikkilä, valokuvaaja Susanna Lyly, muusikko FT Elina Niiranen ja teatteriohjaaja (STOD) Jyrki Tamminen. Lisäksi käytämme eri taiteen ja tieteen asiantuntijoita vierailevina ”tähtinä”.

Koulutustyöpajoissa pureudumme mm:
– Taiteen mahdollisuuksiin arjen hoito- ja asiakastyössä.
– Käytännön esimerkkeihin, joita kokoamme yhdessä.
– Omien vahvuuksien ja kiinnostusten löytämiseen kulttuurisessa työssä.
– Leikin ja huumorin toteuttamiseen työskentelyssä.

Pyydä meiltä koulutuspakettitarjous. Kiidämme yhdessä räätälöimään kanssanne teille sopivan kokonaisuuden vaikkapa koulutuspäiväänne. Muista myös työnohjauspalvelumme.

Yhteyshenkilö Jyrki Tamminen p. 040-8310201
sähköposti: jvtammin (at) hotmail.com

Tallenna

Tallenna

Tallenna